“国商论坛”第93期通知

信息来源:国际商学院 发布时间:2019-06-26

国商论坛93期将于 626  下午14:00 举行

报告题目 Openness, Growth, and the Environment: Green GDP in China(开放,增长和环境:中国的绿色GDP

报告人:加利福尼亚州立大学 Jack W. Hou教授

报告地点:柳林校区通博楼B117A

主持人:西南财经大学    国际商学院   逯建教授

主讲内容:Facing the challenge on the China’s long-term economic growth, this paper will propose a potential alternative strategy that may be feasible for the current administration and with a potential positive effect in stimulating economic growth. Especially the future of environment protection and green GDP in China under openness. 面对中国长期经济增长的挑战,该文将提出一种潜在的替代战略,对现任政府来说是可行的,并对刺激经济增长具有潜在的积极作用,特别是开放中国的环境保护和绿色GDP的未来。

主讲人简介:Jack W. Hou is Professor of Economics at California State University, Long Beach. He received his Ph.D. from Yale University in 1989. He was President of the Chinese Economists Society (CES) in 2007-08 and the an officer of the Western Economic Association (USA). He was the senior coeditor of the Contemporary Economic Policy (a publication of the Western Economic Association) till 2010, and was re-appointed as the Specialized Co-Editor of the Contemporary Economic Policy in 2014. His current research focuses on the Chinese Economy (Labor, Aging, Trade, and Political Economy), Labor Economics, International Trade/Finance, and Economic History. Jack W. Hou是加州州立大学长滩分校经济学教授。 他于1989年毕业于耶鲁大学获博士学位。他曾在2007-2008学年担任中国经济学家协会(CES)主席,并担任西方经济学会(美国)官员。 他曾是当代经济政策(西方经济学会出版物)的高级编辑,并于2014年再次被任命为当代经济政策的专业联合编辑。他目前的研究重点是中国经济( 劳动,老龄化,贸易和政治经济学),劳动经济学,国际贸易/金融和经济史。

欢迎本院及其他相关单位有兴趣的教师、研究人员、研究生和本科生参加。

西南财经大学国际商学院

2019623